Min Story

Min bakgrund

En dalmas som bor i Göteborg. Jag har nog alltid varit en sökare och tagit mig an nya saker, lockats av möjligheter och den kittlande utmaningen om det är möjligt. Från att åka på musikfestivaler i tonåren, engagerade i olika aktiviteter under studenttiden, studier utomlands i Canada och Barcelona, lärt mig dansa Lindy Hop, stått på scenen och spelat jazz, gått pilgrimsleden i Spanien och nu släppt min första bok. Det handlar mycket för mig att just ha en idé, vilja nå ett mål, sen staka upp vägen, möta mina känslor på insidan och ta mig dit jag vill. 


Vilket också visar sig i det jag jobbar med och vill hjälpa till med. Jag har över 15 års erfarenhet av förändringsarbete kopplat till digital transformation. Jag är är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi och har jobbat på Volvo och som managementkonsult med globala projekt, digitalisering och förändringsledning. 2007 tog mitt intresse för personlig utveckling fart då jag gick mina första ledarskapskurser på Volvo. 2015 hade jag nått olika mål i livet men ändå var det något som kändes tomt, jag hade det ju bra, men ändå mådde jag dåligt. Jag körde på med alla måsten och borden och hamnade själv i utmattning. Min resa med insikter kring att bryta negativa mönster, bryta mig loss, känslohantering och vägen tillbaka delar jag i min bok, Sårbar man - vägen till inre styrka, som släpptes maj 2019. 


Sedan 2017 driver jag mitt eget företag och mitt fokus är att hjälpa människor och företag i förändring. Jag bidrar som författare, föreläsare, förändringsledare och coach/samtalsterapeut.


Utmattningen och en vändpunkt i livet: 

Karriären har varit viktig för mig och jag har alltid varit aktiv och drivande i olika sammanhang. Samtidigt är det något som skavt inom mig, jag har känt att jag inte har räckt till, att jag borde göra ännu mer. När det blev mer i livet med familjen, barn, karriären och allt däromkring så började det bli för mycket. Jag har alltid gillat att hjälpa till, vara fixaren, vara social och med på olika saker. Jag tar ansvar, jag vill fixa och hjälpa andra men någonstans på vägen tappade jag bort mig själv och mina relationer blev lidande. Jag försökte lösa det genom att göra mer saker, men att göra mer hjälpte mig inte. 


Hösten 2015 var för mig en vändpunkt. Jag började se mina negativa mönster och hur jag skapade problem för mig själv genom att inte lyssna på min inre röst. Jag har i många år innan dess jobbat med min personliga utveckling men de insikterna hade falnat. Det fanns inte tid till eftertanke, reflektion eller veta vad jag egentligen behövde. Jag stod hela tiden på tå får att få tiden att räcka till för familjen, karriären och de sociala aktiviteterna. 


2016 var ett år med stora förändringar. Jag tog mig modet att våga vara sårbar och be om hjälp. Min dörröppnare till bättre förståelse av mig själv och min återhämtning var insikterna kring personlighetsdraget högkänslighet. Jag gick i HSP(högkänslighets)-terapi och var på flera HSP-yogaretreat. Och tro mig, som man och logisk ingenjör var detta inget jag skyltade med direkt. Jag tyckte att det var pinsamt ibörjan, jag som hela livet hållit allt personligt inne och är den som hjälper andra. Det var ovant att börja dela mina tankar och funderingar, jag var rädd att bli skrattad åt, att inte få vara med, men ju mer jag pratade desto mer märkte jag att alla jag mötte gick med liknande tankar och funderingar. Jag var inte ensam och det var underbart att få vara i en tillåtande miljö och bara kunna vara mig själv. 


Det här var en vändpunkt för mig. Allt jag trodde var så annorlunda med mig, att jag tänkte på ett konstigt sätt, att jag funderande på ett sätt som man inte borde göra - allt detta är okej, det är den jag är och det är helt naturligt. Jag är en grubblare, känslig och omtänksam. Jag tycker om att göra massa saker och vara social och samtidigt behöver jag tid för att låta allt bara landa, egentid för mig är viktigt. Sedan dess har jag öppnat upp mer och mer och fått djupare och starkare relationer med alla i min närhet. Jag har hittat ett lugn i mig själv, fått en inre styrka och lyssnar mer på min inre röst kring vad som funkar för mig.  


Sedan 2017 driver jag alltså mitt eget företag med fokus på människor och företag i förändring. 2019 publicerades min första bok, Sårbar man - Vägen till inre stryka. Släpptes som ljudbok maj 2020. Min vision är att skapa en bättre värld för våra barn och samhället i stort genom att vi vågar vara mer av oss själva. Det börjar med dig och dina egna steg för att göra skillnad.  


JOIN US

FOR A WORKSHOP