Min Story

Resan är målet

Min bakgrund

Jag har över 15 års erfarenhet av förändringsarbete kopplat till digital transformation. Jag är är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi och har jobbat på Volvo och som managementkonsult med globala projekt, digitalisering och förändringsledning. 2007 tog mitt intresse för personlig utveckling fart då jag gick mina första ledarskapskurser på Volvo. 2015 hamnade jag själv i utmattning och min resa och erfarenheter från utmattning till återhämtning delar jag i min bok, Sårbar man - vägen till inre styrka, som släpptes maj 2019. 2019 blev jag även färdigutbildad samtalsterapeut.


Sedan 2017 driver jag mitt eget företag och mitt fokus är att hjälpa människor och företag i förändring. Jag bidrar som författare, föreläsare, förändringsledare och coach/samtalsterapeut.


Utmattningen och en vändpunkt i livet: 

Karriären har varit viktig för mig och jag har alltid varit aktiv och drivande i olika sammanhang. Samtidigt är det något som skavt inom mig, jag har känt att jag inte har räckt till, att jag borde göra ännu mer. När det blev mer i livet med familjen, barn, karriären och allt däromkring så började det bli för mycket. Jag har alltid gillat att hjälpa till, vara fixaren, vara social och med på olika saker. Jag tar ansvar, jag vill fixa och hjälpa andra men någonstans på vägen tappade jag bort mig själv och mina relationer blev lidande. Jag försökte lösa det genom att göra mer saker, men att göra mer hjälpte mig inte. 


Hösten 2015 var för mig en vändpunkt. Jag började se mina negativa mönster och hur jag skapade problem för mig själv genom att inte lyssna på min inre röst. Jag har i många år innan dess jobbat med min personliga utveckling men de insikterna hade falnat. Det fanns inte tid till eftertanke, reflektion eller veta vad jag egentligen behövde. Jag stod hela tiden på tå får att få tiden att räcka till för familjen, karriären och de sociala aktiviteterna. 


2016 var ett år med stora förändringar. Jag tog mig modet att våga vara sårbar och be om hjälp. Min dörröppnare till bättre förståelse av mig själv och min återhämtning var insikterna kring personlighetsdraget högkänslighet. Jag gick i HSP(högkänslighets)-terapi och var på flera HSP-yogaretreat. Och tro mig, som man och logisk ingenjör var detta inget jag skyltade med direkt. Jag tyckte att det var pinsamt ibörjan, jag som hela livet hållit allt personligt inne och är den som hjälper andra. Det var ovant att börja dela mina tankar och funderingar, jag var rädd att bli skrattad åt, att inte få vara med, men ju mer jag pratade desto mer märkte jag att alla jag mötte gick med liknande tankar och funderingar. Jag var inte ensam och det var underbart att få vara i en tillåtande miljö och bara kunna vara mig själv. 


Det här var en vändpunkt för mig. Allt jag trodde var så annorlunda med mig, att jag tänkte på ett konstigt sätt, att jag funderande på ett sätt som man inte borde göra - allt detta är okej, det är den jag är och det är helt naturligt. Jag är en grubblare, känslig och omtänksam. Jag tycker om att göra massa saker och vara social och samtidigt behöver jag tid för att låta allt bara landa, egentid för mig är viktigt. Sedan dess har jag öppnat upp mer och mer och fått djupare och starkare relationer med alla i min närhet. Jag har hittat ett lugn i mig själv, fått en inre styrka och lyssnar mer på min inre röst kring vad som funkar för mig.  


Jag vill rikta mig särskilt till män, för det är min största lärdom att vi som män sedan barnsben fått med oss en manlig norm som inte är hälsosam. Vi män är också människor med känslor, tankar och funderingar. Vet ni till exempel att av de som tar sitt liv idag i Sverige är 70% män, att en av fem män inte har en nära vän de kan prata med och att män mer sällan söker stöd för fysisk och psykisk ohälsa? Till och med American Psychological Association visar in sin rapport från augusti 2018 (länk) uitfrån 13 års forskning att den gamla mansnormen är skadlig. Här tror jag att vi kan göra skillnad för individen, männen och samhället i stort. 


Sedan 2017 driver jag alltså mitt eget företag med fokus på människor och företag i förändring. 2019 publicerades min första bok, Sårbar man - Vägen till inre stryka. Släpptes som ljudbok maj 2020. Min vision är att skapa en bättre värld för våra barn och samhället i stort genom att vi vågar vara mer av oss själva. Det börjar med dig och dina egna steg för att göra skillnad.  


JOIN US

FOR A WORKSHOP

Copyright @ All Rights Reserved

Thomas Anderson

Hjälper människor och

företag i förändring
Kontaktinformation


Thomas Anderson

VD och ägare Trignite AB 

Prinsgatan 6

41305 Göteborg


Org nr: 559111-5521

Registrerad för F-skatt och moms

Ta kontakt


Thomas Anderson

Email kontakt@thomasanderson.se

Telefon 0725-883142

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Ta reda på mer
Acceptera