Boken

Sårbar man - vägen till inre styrka

Beskrivning av boken 


Thomas Anderson är civilingenjören som under tre år förändrar sitt liv på ett radikalt sätt. Genom att riva muren och tillåta sig att vara sårbar kunde han övervinna de gamla rädslor och tankar som hindrat honom från att leva fullt ut. I den här boken delar Thomas naket med sig av sin dagbok från de tre omvälvande åren. Det är en öppen och personlig resa där vi får ta del av hans innersta känslor, från de mörka tankarna och hopplösheten till styrkan han finner inom sig. Dagboken varvas med reflektioner utifrån de insikter han har idag, vilket gör detta till en dynamisk och insiktsgivande berättelse som utspelar sig bakom muren hos en vanlig svensk man.

 

Många människor, framförallt män, gömmer sig bakom sådana murar. För att de ”ska” vara tuffa och starka. För att de inte vågar eller ”får” vara känsliga och sårbara. Men det finns så mycket mer att få ut av livet för den som har modet nog att sänka garden. Med denna bok vill Thomas bredda bilden av manlighet. Idag råder en begränsande norm som skapar problem, både för individen och för hela samhället. För Thomas har det lett till förlorade relationer och att han gått miste om mycket annat i livet. Genom att dela med sig av sin berättelse hoppas han att fler ska våga riva muren, för den behövs inte – en sårbar man är stark inifrån.


"Jag gillade boken väldigt mycket. Jag kände igen mig från mitt eget liv och de val som jag har gjort, och boken gav mig nya insikter som jag kunde använda mig av direkt för att börja göra en förändring. Kan varmt rekommendera den!" 

/TommySagt om boken


Recension Saras bokhylla: 

I den här fantastiska boken får vi följa Thomas Anderson på en resa mot ett bättre liv. Dagboken skildrar de upp och nedgångar som kan uppstå när man lever i detta samhälle - särskilt som man. En man ”ska vara” tuff, start och okänslig enligt normen. Känslor ska inte visas på utsidan, de ska gömmas under ytan. 


Den här boken är helt fantastisk. Vi lever i ett samhälle fullt ut av normer som berättar för oss hur vi ska agera som människor. Män ska vara tuffa och kvinnor ska vara känsliga. Dessa normer behöver brytas och Thomas lyckas med detta. Han bevisar att ytan kan vara perfekt med insidan kan vara ett stort kaos. Att få följa Thomas resa ger stora insikter och man börjar själv tänka på hur man lever sitt eget liv. Vågar jag visa mig sårbar? Finns det någon jag kan prata med?


Berättartekniken är intressant. Dagboksanteckningarna gav en personlig effekt och Thomas reflektioner är en väldigt bra komplettering. 


Jag kan rekommendera den här boken till alla, oavsett kön. Alla behöver läsa den här viktiga boken och reflektera över hur de lever sina liv och hur samhället egentligen ser ut. 


Från läsare:


"Jag kan varmt rekommendera boken, började läsa och kunde sen inte sluta. En ärlig, modig berättelse om ett viktigt ämne, tack Thomas för att du delar med dig! Du har fått mig att känna mig lite mindre ensam. " 

/Yvonne


"Att Thomas har valt att dela sina dagboksanteckningar och samtidigt reflektera över dom, gör att upplägget på boken skiljer den från mängden. Läsaren ges en unik inlevelse i hur vardagen kan upplevas ur ett högkänsligt perspektiv."

/MP 


"Thomas bidrar till en modernare, vidare och öppnare definition av manlighet."

/Stefan


"Väldig fin bok som jag varmt rekommenderar att läsa! Personligen tycker jag boken passar lika mycket till kvinnor som män."

/Tova


"För mig var det väldigt läkande att läsa en mans erfarenhet och känslor samtidigt som jag känner igenom mycket från mitt eget liv."

/Anne-Louise

FÖRLAG OCH UTGIVARE


Förlag: Trignite AB


Ansvarig utgivare: Thomas Anderson

Copyright @ All Rights Reserved

Thomas Anderson

Hjälper människor och

företag i förändring
Kontaktinformation


Thomas Anderson

VD och ägare Trignite AB 

Prinsgatan 6

41305 Göteborg


Org nr: 559111-5521

Registrerad för F-skatt och moms

Ta kontakt


Thomas Anderson

Email kontakt@thomasanderson.se

Telefon 0725-883142

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Ta reda på mer
Acceptera